Principles of Bioengineering

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 9.0 of 04/13/2018

Code of Module

44B0292

Modulename (german)

Bioverfahrenstechnische Grundlagen

Study Programmes

Bioverfahrenstechnik in Agrar- und Lebensmittelwirtschaft (B.Sc.)

Level of Module

1

Responsible of the Module

Schmitz, Ulrich

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
60Vorlesungen
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
50Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
20Literaturstudium
20Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

Schwister, K.; Leven, V.; Verfahrenstechnik für Ingenieure, Carl Hanser Verlag, München, 2013

Goedecke, R.; Fluidverfahrenstechnik; Wiley-VCH Verlag, Weinheim, 2011

Bockhardt, H.- D.; Güntzschel, P.; Poetschukat, A.; Grundlagen der Verfahrenstechnik für Ingenieure, 3. Aufl., Deutscher Verlag für Grundstoffindustrie, Leipzig, 1992

Storhas Winfried. Bioverfahrensentwicklung, Wiley-VCH 2003

Chmiel, Horst: Bioprozesstechnik, Spektrum Verlag, Heidelberg, 3. Aufl., 2011

Graded Exam
  • Viva Voce
  • Two-Hour Written Examination
  • Oral Presentation / Seminar Paper
Duration

1 Term

Module Frequency

Only Summer Term

Language of Instruction

German