Cultivation and Postharvest Factors Affecting Crop Quality
- Faculty
Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture
- Version
Version 24.0 of 07/11/2022
- Code of Module
44B0362
- Modulename (german)
Qualitätsbeeinflussende Anbau- und Nacherntefaktoren
- Study Programmes
Wirtschaftsingenieurwesen Agrar/Lebensmittel (B.Eng.)
- Level of Module
2
- Responsible of the Module
Daum, Diemo
- Lecturer(s)
- Daum, Diemo
- Neubauer, Christian
- Credits
5
- Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden Std. Workload Lehrtyp 60 Vorlesungen Workload Dozentenungebunden Std. Workload Lehrtyp 30 Veranstaltungsvor-/-nachbereitung 30 Literaturstudium 30 Prüfungsvorbereitung
- Recommended Reading
Bundesinstitut für Risikobewertung (2010): Aufnahme von Umweltkontaminaten über Lebensmittel.
Diehl, J. F. (2003): Radioaktivität in Lebensmitteln, Wiley-VCH Verlag, Weinheim.
Dirschauer, C. et al. (2009): In Lebensmitteln unerwünscht – Rückstände, Verunreinigungen, Schadstoffe. AID-Heft 1391, AID-Infodienst, Bonn.
Dunkelberg, H. et al. (2007): Handbuch der Lebensmitteltoxikologie, Wiley-VCH Verlag, Weinheim.
Hallmann, J. et al. (2007): Phytomedizin - Grundwissen Bachelor. Ulmer-Verlag, Stuttgart.
Rimbach, G. et al. (2015): Lebensmittel-Warenkunde für Einsteiger, 2. Auflage. Springer Verlag, Berlin.
Springett, M. B. (2001): Raw Ingredient Quality in Processed Foods – The Influence of Agricultural Principles and Practices, Aspen Publishers Inc., Gaithersburg, Maryland.
- Graded Exam
- Two-Hour Written Examination
- Viva Voce
- Duration
1 Term
- Module Frequency
Only Summer Term
- Language of Instruction
German