Global Nutrition and Sustainability
- Faculty
Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture
- Version
Version 14.0 of 10/09/2020
- Code of Module
44B0528
- Modulename (german)
Welternährung im nachhaltigen Kontext
- Study Programmes
- Ökotrophologie (B.Sc.)
- Berufliche Bildung - Teilstudiengang Ökotrophologie (B.Sc.)
- Level of Module
1
- Responsible of the Module
Straka, Dorothee
- Credits
5
- Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden Std. Workload Lehrtyp 60 Seminare 20 Übungen Workload Dozentenungebunden Std. Workload Lehrtyp 20 Kleingruppen 20 Veranstaltungsvor-/-nachbereitung 30 Prüfungsvorbereitung
- Recommended Reading
BIESALSKI, H.K. (2013): Der verborgene Hunger. Satt sein ist nicht genug. Berlin, Heidelberg: SpringerFAO - Food and Agriculture Organization oft he UN, IFAD - International Fund for Agricultural Development, WFP – WORLD FOOD PROGRAM (Hrsg.) (2015): The state of food insecurity in die world. Meeting the 2015 hunger targets: Taking stock of uneven progress. Rome 2015KOERBER, K.,V., LEITZMANN, C. (2011): Welternährung: globale Nahrungssicherung für eine wachsende Weltbevölkerung. ErnährungsUmschau (12), 668-673OEKOM e.V. (2012): Welternährung. Global denken – lokal säen. MünchenVEREINTE NATIONEN - UN (2016): Sustainable development goals. sustainabledevelopment.un.org/sdgs
weiterführende und aktuelle Literatur wird in der Veranstaltung ausgegeben
- Graded Exam
- Oral Presentation / Seminar Paper
- Homework / Assignment
- Viva Voce
- Portfolio exam
- Duration
1 Term
- Module Frequency
Only Winter Term
- Language of Instruction
German