Agricultural and Food Chemistry
- Faculty
Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture
- Version
Version 10.0 of 03/28/2018
- Code of Module
44B0574
- Modulename (german)
Agrar- und Lebensmittelchemie
- Study Programmes
Wirtschaftsingenieurwesen Agrar/Lebensmittel (B.Eng.)
- Level of Module
1
- Responsible of the Module
Daum, Diemo
- Lecturer(s)
- Daum, Diemo
- Gromes, Reiner
- Bettin, Andreas
- Credits
5
- Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden Std. Workload Lehrtyp 45 Vorlesungen 15 Übungen Workload Dozentenungebunden Std. Workload Lehrtyp 60 Veranstaltungsvor-/-nachbereitung 30 Prüfungsvorbereitung
- Recommended Reading
Mortimer et al. (2015), Chemie: Das Basiswissen der Chemie, 12. Auflage. Thieme Verlag, Stuttgart.
Kickelbick (2016), Chemie für Ingenieure, 2. Auflage. Pearson Studium, Hallbergmoos.
Matissek und Baltes (2015), Lebensmittelchemie, 8. Auflage. Springer Spektrum, Berlin.
- Graded Exam
- Viva Voce
- Two-Hour Written Examination
- Duration
1 Term
- Module Frequency
Only Summer Term
- Language of Instruction
German