Agricultural and Food Chemistry

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 10.0 of 03/28/2018

Code of Module

44B0574

Modulename (german)

Agrar- und Lebensmittelchemie

Study Programmes

Wirtschaftsingenieurwesen Agrar/Lebensmittel (B.Eng.)

Level of Module

1

Responsible of the Module

Daum, Diemo

Lecturer(s)
  • Daum, Diemo
  • Gromes, Reiner
  • Bettin, Andreas
Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
45Vorlesungen
15Übungen
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
60Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
30Prüfungsvorbereitung
Recommended Reading

Mortimer et al. (2015), Chemie: Das Basiswissen der Chemie, 12. Auflage. Thieme Verlag, Stuttgart.

Kickelbick (2016), Chemie für Ingenieure, 2. Auflage. Pearson Studium, Hallbergmoos.

Matissek und Baltes (2015), Lebensmittelchemie, 8. Auflage. Springer Spektrum, Berlin.

Graded Exam
  • Viva Voce
  • Two-Hour Written Examination
Duration

1 Term

Module Frequency

Only Summer Term

Language of Instruction

German