Downstreamprocessing

Faculty

Faculty of Agricultural Science and Landscape Architecture

Version

Version 7.0 of 11/14/2019

Code of Module

44B0610

Modulename (german)

Produktaufreinigung

Study Programmes

Bioverfahrenstechnik in Agrar- und Lebensmittelwirtschaft (B.Sc.)

Level of Module

5

Responsible of the Module

Schmitz, Ulrich

Credits

5

Concept of Study and Teaching
Workload Dozentengebunden
Std. WorkloadLehrtyp
45Seminare
15Labore
Workload Dozentenungebunden
Std. WorkloadLehrtyp
30Veranstaltungsvor-/-nachbereitung
30Kleingruppen
30Literaturstudium
Recommended Reading

Sattler, K.; Thermische Trennverfahren, VCH-Wiley, Weinheim, 2001Schwister, K., Leven, V.; Verfahrenstechnik für Ingenieure, Carl Hanser Verlag, München , 2013Goedecke, R. (Hrsg.); Fluidverfahrenstechnik, Wiley-VCH, Weinheim, 2011Chmiel, H.; Bioprozesstechnik , Spektrum Akademischer Verlag, Heidelberg, 2011Storhas; Bioverfahrensentwicklung, Wiley-VCH, Weinheim, 2012

Graded Exam
  • Two-Hour Written Examination
  • Viva Voce
  • Project Report, written
Ungraded Exam

Field Work / Experimental Work

Duration

1 Term

Module Frequency

Only Summer Term

Language of Instruction

German